Verhoog de interactieve museale ervaring met Omnitapps-software en Prestop Touchtafels

Woensdag 17 April 2024

Musea blijven aantrekkelijke bestemmingen voor zowel toeristen als bezoekers die geïnteresseerd zijn in kunst, cultuur en geschiedenis. Met de komst van digitale technologieën zoeken bezoekers echter naar meer dan alleen het passief bekijken van schilderijen en artefacten. Ze verlangen naar interactieve ervaringen en innovatieve manieren om meer te leren over het verleden en het heden. Een van de meest revolutionaire manieren om de museale ervaring te verbeteren, is door het gebruik van een touchtafel met Omnitapps software van Prestop.

museum touchtafel met omnitapps kaap skil

Wat houdt een touchtafel in?

Een touchtafel is een interactieve tafel die voorzien is van een aanraakscherm en speciale software waarmee content kan worden weergegeven en bewerkt. Touchtafels zijn in toenemende mate populair geworden in musea en andere openbare ruimtes vanwege hun unieke en boeiende manier om informatie te presenteren.

Wat houdt Omnitapps in?

De software suite Omnitapps is speciaal ontworpen voor touchtafels en biedt verschillende functies waaronder interactieve kaarten, spelletjes, quizzen, video's en afbeeldingen. Deze functies maken het mogelijk voor bezoekers om op een interactieve en educatieve manier de inhoud van een museum te ontdekken.

Waarom zou je een touchtafel met Omnitapps software gebruiken?

Er zijn tal van redenen waarom musea een touchtafel met Omnitapps software zouden moeten gebruiken. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

Hogere betrokkenheid van bezoekers

Een groot voordeel van touchtafels in musea is dat bezoekers er meer bij betrokken raken. Met interactieve spellen en quizzen kunnen bezoekers op een leuke en boeiende manier leren over de tentoonstellingen.

Betere toegankelijkheid

Touchtafels maken het ook makkelijker om informatie te vinden en te begrijpen, zonder dat je veel hoeft te lezen.

Verhoogde gegevensverzameling

En tot slot kunnen musea door middel van interactieve spellen en quizzen ook informatie verzamelen over de interesses en voorkeuren van bezoekers, zodat ze toekomstige tentoonstellingen en activiteiten kunnen plannen.

museum omnitapps kinderen kostuum touchtafel

Hoe werkt Omnitapps op een touchtafel?

Een touchtafel met Omnitapps software werkt eigenlijk net zoals een gewone tablet of smartphone. Bezoekers kunnen simpelweg het scherm aanraken om de inhoud te selecteren en te verkennen. Met de software zijn er allerlei handige tools en functies beschikbaar waarmee bezoekers de inhoud kunnen bekijken en bewerken. Denk bijvoorbeeld aan zoomen, roteren en swipen.

Hoe kan Omnitapps worden gebruikt op een touchtafel in musea?

Er zijn talloze manieren waarop touchtafels met Omnitapps software gebruikt kunnen worden in musea. Hier zijn een paar ideeën:

Interactieve kaarten

Maak interactieve kaarten van het museum of de omgeving van het museum. Zo kunnen bezoekers de verschillende tentoonstellingsruimtes bekijken, of juist op een oude kaart de geschiedenis van de getoonde objecten of onderwerpen verkennen.

Quizzen en spelletjes

Een andere populaire manier om Omnitapps toe te passen is door middel van spelletjes en quizzen. Musea kunnen interactieve spelletjes aanbieden die bezoekers uitdagen om meer te leren over de geschiedenis, kunst en cultuur van de tentoongestelde stukken. Quizzen kunnen gebruikt worden om de kennis van bezoekers te testen en hen aan te moedigen om meer te leren over de tentoonstellingen.

Afbeeldingen en video's

Omnitapps kan ook via leuke presentaties video's en afbeeldingen weergeven. Een gave, interactieve manier om de inhoud te verkennen en het aantrekken van de aandacht van bezoekers.

Hieronder vind je een voorbeeld met screenshots van Vincentre!

Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision
Vincentre interactieve presentatie Omnitapps Omnivision

Waarom kiezen voor Omnitapps op een touchtafel?

Prestop is een gerenommeerde fabrikant van touchtafels en software in Nederland. Onze touchtafels zijn van hoge kwaliteit en duurzaam ontworpen. Ze zijn uitgerust met krachtige hardware en bieden een vloeiende en responsieve touchscreen-ervaring. Bovendien bieden we een goede prijs-kwaliteit verhouding en een zorgeloze totaaloplossing, inclusief software en hardware.

Conclusie

Als je de museumervaring van je bezoekers wilt verbeteren, overweeg dan om touchtafels met Omnitapps software van Prestop te gebruiken. Deze innovatieve en boeiende technologieën bieden bezoekers een unieke manier om kunst, cultuur en geschiedenis te ontdekken en te leren. Hierdoor wordt het museumbezoek voor iedereen leuker en leerzamer.

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van Omnitapps in jouw museum, neem dan contact met ons op om te zien hoe wij je kunnen helpen. Ons deskundige team kan je helpen bij het ontwerpen en implementeren van de perfecte touchtafeloplossing voor jouw museum.

 

Wil je voorbeelden zien van touchtafels in musea? Download dan ons speciale museum magazine met de leukste oplossingen voor musea!

Museum Magazine downloaden

 

Geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor jouw museum?

Omnitapps voor musea   bekijk ons koop-aanbod touchtafels   bekijk ons huuraanbod touchtafels