FAQ

Dit is de lijst met de meest gestelde vragen over Omnitapps4.
Als jouw vraag hier niet tussen staat, raadpleeg dan de handleiding of e-mail naar support@omnitapps.com

Wanneer je Omnitapps installeert, krijg je automatisch de Omnitapps handleiding op je bureaublad.
Je kunt de Omnitapps handleiding ook downloaden via deze link.

Wanneer je Omnitapps4 voor de eerste keer uitvoert, kun je kiezen uit twee configuraties. Selecteer er één in het uitklapmenu in de configurator en klik op save+run om aan de slag te gaan. De Default Configuration staat vol met voorbeelden van wat je met Omnitapps4 kunt doen. De Template Configuratie heeft van elke app een kale-versie met tips en opmerkingen over hoe je de app kunt configureren en met je eigen content kunt vullen.

Er zijn twee opties

 

1. Als er een toetsenbord is aangesloten op de PC, druk dan op alt+c om over te schakelen naar de configurator.

2. Als er geen toetsenbord is aangesloten, ,kan je je touchscreen gebruiken; hou je vinger 10 seconden lang linksonder of rechtsboven ingedrukt tot er een pop-up verschijnt. Voer het wachtwoord in met het pop-up toetsenbord (het standaard wachtwoord is asdf) en druk op continue. Vanaf hier kan je kiezen om Omnitapps4 te sluiten, het systeem af te sluiten, over te schakelen naar de configurator of om de toepassing te minimaliseren.

Configuraties die met een vorige versie van Omnitapps Composer zijn gebouwd, zoals Omnitapps Composer Advanced, werken niet automatisch in Omnitapps4.

Neem contact met ons op, wij kunnen helpen bij het omzetten van het project voor gebruik in Omnitapps4.

De gegevens worden intern in Omnitapps4 opgeslagen. Er zijn twee manieren om de gegevens te verzamelen.

1. Ga naar de Omnitapps Instellingen in de configurator en druk op "Exporteer databases", Omnitapps4 zal nu .csv-bestanden genereren die de gegevens bevatten. De bestanden worden opgeslagen in de map van het op dat moment geselecteerde project, een pop-up zal je informeren over de exacte locatie.

2. Als je een internetverbinding hebt en een account hebt aangemaakt op https://helios.omnitapps.com/ kun je de gegevens ook online bekijken. Zorg ervoor dat "Enable cloud service" en "Enable Omnitapps Data" beide zijn aangevinkt onder Configuratie-instellingen > Omnitapps cloudinstellingen. Log in op je account en vanaf het dashboard kun je navigeren naar "Analytics data" of "Requests" indien van toepassing.

Niet direct. Als de presentatie geen animatie, video of interactie bevat (naast het doorbladeren van pagina's) kan je proberen de presentatie te exporteren als een .pdf bestand dat gebruikt kan worden in Omnitapps4.

Je kunt ook de content van de presentatie gebruiken om met behulp van SwipeMediaMarker een nieuwe presentatie op te bouwen. Op deze manier wordt het op maat gemaakt voor Omnitapps4 en kun je ervoor zorgen dat het gebruik maakt van alle voordelen van Omnitapps4.

Een virtueel toetsenbord is geen ingebouwde functie van Chrome, dus u moet de plug-in voor het virtuele toetsenbord installeren, zie instellingen>Extensies.

Wanneer een configuratie Chrome als externe toepassing gebruikt, wordt Chrome in de incognitomodus uitgevoerd. Ga naar settings>Extensies en druk op "details" van de plug-in voor het virtuele toetsenbord. Schakel hier "Toestaan in incognitomodus" in. Het virtuele toetsenbord zal nu correct werken.

Dit probleem doet zich voor bij gebruik van een verkeerd videoformaat zoals .mov of bij gebruik van een video die is gecompileerd met een niet-ondersteunde codec.

Omnitapps4 ondersteunt .mp4-bestanden met een .h264-codec.

Als dit het geval is, is er waarschijnlijk iets mis met de achtergrondresolutie. Zorg ervoor dat de afbeelding die als achtergrond wordt gebruikt minstens dezelfde resolutie heeft als het bureaublad waarop hij draait.

Een grotere achtergrond is mogelijk, als je "touch background" selecteert onder de eigenschappen van de pagina in "markers & afbeeldingen". Gebruikers kunnen nu inzoomen op de achtergrond. Om ervoor te zorgen dat de markers proportioneel worden geschaald, moet je ervoor zorgen dat bij elke markering op de pagina de optie "Schaalmarkering op achtergrond" is aangevinkt.

De e-mailsjablonen worden behandeld in je online account op https://helios.omnitapps.com. Log in en van het dashboard, ga naar "Aanvragen" en selecteer het tabblad "E-mailsjablonen".

Je kunt bestaande e-mailsjablonen bewerken of nieuwe aanmaken. Hier kun je parameters zoals (bedrijfs)naam en het e-mailonderwerp bewerken. Als je kennis heeft van HTML kun je ook een aangepaste e-mail body maken.

Na het instellen van een nieuwe template kun je deze selecteren in Omnitapps bij het kiezen van een mailtemplate, bijvoorbeeld onder BrochureRequest>Email formulier.

Omnitapps4 converteert het .pdf-bestand naar een .swf-bestand voordat het kan worden gebruikt. Meestal wordt dit correct behandeld, maar wanneer een .pdf-bestand complex is met meerdere lagen en transparantie kan dit problematisch zijn. Probeer een nieuw, kleiner .pdf-bestand met gerasterde lagen te genereren (je kunt ook proberen de "opslaan als" functie in Adobe Acrobat te gebruiken en selecteer "bestandsgrootte verkleinen" in het volgende dialoogvenster.)