Omnitapps4 zeer populair bij musea

Dinsdag 10 Maart 2020

Omnitapps4 is uitermate geschikt voor musea die bezoekers op een interactieve manier willen enthousiasmeren en op een leuke manier willen informeren. Met Omnitapps4 kan een museum een interactieve presentaties eenvoudig zelf maken, maar het is ook mogelijk om contact op te nemen met de afdeling Creations.

Hieronder vind je een aantal musea die Omnitapps4 gebruiken in combinatie met interactieve touchscreen oplossingen van Prestop.

Museum Helmond

Museum Helmond heeft collecties voor moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft twee locaties, namelijk Kasteel Helmond en de aangrenzende Kunsthal.

Voor de tentoonstelling over Lucas Gassel (Master of the Landscape) die van 10 maart tot en met 7 juni 2020 wordt gehouden, huurt het museum drie touchtafels met Omnitapps4. De afdeling Creations heeft de configurate opgezet met informatie over de schilder en zijn kunstwerken. Ook kunnen er leuke games gespeeld worden.

Screenshots van de Helmond Museum configuratie

Omnitapps4 Museum Helmond configuratie
Omnitapps4 Museum Helmond configuratie
Omnitapps4 Museum Helmond configuratie
Omnitapps4 Museum Helmond configuratie
Omnitapps4 Museum Helmond configuratie
Omnitapps4 Museum Helmond configuratie
Omnitapps4 Museum Helmond configuratie

Stedelijk Museum Kampen

Voor Stedelijk Museum Kampen is een touchscreen oplossing gecreëerd waarop kinderen en volwassenen meer informatie kunnen zien. Samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta is er informatieverstrekking met water als belangrijk thema.

Verschillende applicaties van multitouch-software Omnitapps Composer zijn gebruikt om video's te presenteren zodat bezoekers ze kunnen bekijken. De kinderen kunnen ook een memory game spelen.

Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek (Gelderland) toont de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Duitsland en Nederland met een focus op de bevrijding van het Nederlands-Duitse grensgebied in 1944-1945.

Om de bezoekers meer informatie te geven is er een groot touchscreen beschikbaar gesteld door Prestop. De Omnitapps4 Composer software draait op dit scherm met informatie die interactief op de kaart met markeringen kan worden bekeken.

Valkerij en Sigarenmakerij Museum

De Valkerij en Sigarenmakerij in Valkenswaard bestaat uit twee collecties. Het Valkerij en Sigarenmakerij museum toont de valkerij in de periode 1650 tot 1850. In het Sigarenmakersmuseum wordt de sigarenmakerij in Valkenswaard getoond van 1865 tot aan het verval.

Voor het Valkerijmuseum heeft Prestop een touchtable geleverd waarop Omnitapps draait. Omnitapps geeft informatie over de valkerij, via verschillende apps kunnen jong en oud hun kennis testen via het quizspel. Voor het Sigarenmuseum leverde Prestop een touchtable en een touchscreen met Omnitapps waarin de geschiedenis van de Valkenswaardse sigarenfabrieken te zien is.

Vincentre

In Vincentre, in het Van Gogh Dorp Nuenen, kan de bezoeker ontdekken hoe Vincent van Gogh leefde en schilderde. Dit alles uiteraard met behulp van de nieuwste presentatietechnieken zoals de "Ontdek Vincent Tafel". Op de interactieve touchtafel met een Omnitapps multitouch presentatie kunnen bezoekers alles te weten komen over Vincent van Gogh.

Screenshots van de Vincentre configuratie

Meer informatie

Wil je meer informatie over Omnitapps4, informatiezuilen of andere interactieve oplossingen?
Neem dan contact op met Prestop. Tel: 0499-367 607  |  E-mail: omnitapps@prestop.nl