Heineken Bottle Your Own App 2.0

Donderdag 31 Oktober 2019

De Heineken Experience in Amsterdam trekt jaarlijks meer dan 1,1 miljoen bezoekers. Bij de Bottle Your Own attractie koopt één op de vijf bezoekers een gepersonaliseerde bierfles. Om het nog makkelijker te maken voor bezoekers om een gepersonaliseerde bierfles te bestellen, is de Bottle Your Own attractie uitgebreid met 14 nieuwe bestelkiosken van Prestop. Tegelijkertijd moesten we de versie van de Bottle Your Own App updaten.

Redesign Bottle Your Own App

De Bottle Your Own App - op maat ontwikkelde software - heeft een compleet nieuw ontwerp gekregen. Naast het omzetten van de interface van landschap naar portret hebben we samen met Heineken gekeken naar andere aspecten van de app en deze geüpdatet. Bezoekers kunnen kiezen uit twee verschillende Heineken labels, maar we hebben er ook rekening mee gehouden dat er in de toekomst andere labels kunnen worden aangeboden, bijvoorbeeld het Heineken 0.0 label.

 

Custom software met verschillende betaalopties

De grootste uitdaging van dit project was het uitbreiden van de betalingsmogelijkheden. Bezoekers kunnen via de bestelkiosk een bestelling plaatsen en direct via de betaalautomaat betalen met een bank- of creditcard. Ook is het mogelijk om te betalen via een QR-code (koppeling met Global Ticket API), hierdoor kan Heineken combi- en VIP-tickets verkopen. De QR code scanner en Bottle Your Own App maken andere betaalmogelijkheden (op basis van scanning) in de toekomst mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld betalen met uw smartphone. Uiteraard kunnen bezoekers nog steeds contant betalen in de Heineken Experience shop.

Screenshots van Bottle Your Own App 2.0

Nieuwe Animatie

In samenwerking met een animatiestudio heeft Prestop een digitale animatie verzorgd voor de Bottle Your Own attractie van de Heineken Experience. Iemand die een fles bestelt ziet een animatie in dezelfde ruimte (op een 42" 4K display) en in de animatie wordt de fles (real-time) virtueel gelabeld en voorzien van een eigen naam. Uniek in deze animatie is dat de schaal, de verlichting en de kleurtemperatuur gelijk zijn aan die van de echte flessen, die ook in de vulmachine staan. Het is van groot belang dat de animatie soepel verloopt (met overhead), daarom hebben we een PC met de nieuwste Intel Core i7 en twee Nvidia videokaarten geleverd.

Heineken Experience

Bekijk de korte video van de Bottle Your Own animatie!

Beveiliging en remote management

In een openbare ruimte is het belangrijk dat de software altijd veilig draait. De computers draaien met Windows 10 LTSC (Windows Embedded) besturingssysteem met SiteKiosk, dat het OS verder beschermt en bewaakt. SiteKiosk rapporteert aan de SiteRemote Server, dit is een online beheersysteem dat proactief berichten stuurt naar verantwoordelijke personen zoals de status van de verbinding, de printer en het systeem. Via SiteRemote kunnen we ook nieuwe software aan alle bestelkiosken leveren/doorsturen. Met SiteRemote kunnen we ook zien of een kiosk offline is. Bijvoorbeeld als er geen verbinding is met een betaalprovider, QR-code API of printer. We kunnen ook op afstand ondersteuning bieden met ons eigen remote desktop management via Log-Me-In, zodat we op afstand problemen kunnen oplossen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Omnitapps4, interactieve ervaringen of bedrijfspresentaties? 

Neem contact op met Prestop! Telefoon: +31(0)499-367 607  |  Email: omnitapps@prestop.nl