Beleef het leven van Van Gogh op een interactieve manier

Maandag 07 Mei 2018

Vincentre is de naam van het Van Gogh museum in Nuenen. De vaste expositie toont Vincent van Gogh in zijn periode in Nuenen. De bezoeker leert hem kennen als mens en ziet zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder. De beleving neemt de bezoeker mee, terug in de tijd. Vincentre maakt gebruik van een Omnitapps presentatie waar bezoekers meer kunnen leren over Vincent van Gogh op een interactieve manier, een unieke ervaring!

 Omnitapps presentatie voor Vincentre

Het Omnitapps Composer creëerde wij voor Vincentre een interactieve presentatie waardoor bezoekers het leven van van Gogh kunnen beleven. De stamboom van de familie van Van Gogh is gemaakt met de SwipeMediaMarker. Met de MediaTimeLine staan alle schilderijen in een chronologische volgorde, zo swipe je van het eerste schilderij naar het laatste schilderij wat Van Gogh schilderde.

Verschillende schilderijen kunnen ook worden terug gevonden in het Memory- en Puzzle spel, beide spellen zijn Multi Touch spellen en het Memory spel kan met 2 bezoekers tegelijkertijd worden gespeeld. Zo kunnen 2 bezoekers tegen elkaar strijden, ook is er een quiz waarbij je erachter kan komen wie de grootste fan is van Vincent van Gogh.

Een aantal schilderijen, die geschilderd zijn in de tuin van de pastoor van Neunen, zijn op een plattegrond geplaatst zodat de bezoekers op een interactieve manier door de tuin kunnen wandelen en de schilderijen door de ogen van Van Gogh kunnen bekijken.

 

Download Omnitapps4 Composer

Vincentre Interactieve Presentatie