Prestop lanceert apparatuur voor videobellen in verpleeghuizen

Steeds meer bewoners van verpleeghuizen mogen, in verband met het coronavirus, geen bezoek meer ontvangen. Daardoor is het voor hen moeilijk om contact te houden met vrienden en familie. Prestop schiet hen te hulp door touchscreens en touchtafels die normaal gebruikt worden in winkels, musea en op beurzen gratis geschikt te maken voor beeldbellen en tijdelijk kosteloos beschikbaar te stellen. Inmiddels zijn de eerste sets in gebruik genomen en is de vraag ontstaan naar een permanente oplossing. Dat is nu mogelijk onder de naam Saam!

 

 

Door het huidige bezoekverbod in verpleeghuizen verliezen steeds meer bewoners het contact met familieleden. Alexander Aelberts, CEO van Prestop bedacht een oplossing om deze kwetsbare groep mensen toch in staat te stellen via videobellen contact te houden met vrienden en bekenden. De touchtafels en touchscreens op lift met webcam, speakers en software zijn gemakkelijk om te bouwen om te kunnen videobellen. Extra voordeel is dat de schermen kunnen kantelen en dus ook door bewoners in bed gebruikt kunnen worden.

Naast een groot aantal sets die tijdelijk kosteloos in bruikleen zijn gegeven door Prestop bij grote verpleeghuizen, groeit nu de vraag naar een permanente oplossing. Deze mogelijkheid wordt daarom nu ook geboden onder de naam Saam. Er zijn verschillende soorten oplossingen beschikbaar die videobellen in verpleeghuizen op een gemakkelijke manier mogelijk maakt en waarbij het personeel van deze zorginstellingen zo min mogelijk belast wordt.

Ook voor de financiering van deze oplossingen biedt Saam ondersteuning. In samenwerking met de Buddies van Saam is het mogelijk om een eigen spaaractie op te zetten waarmee alle stakeholders van een verpleeghuis of zorginstelling gezamenlijk naar een spaardoel toe kunnen werken.

 

Saam brengt je weer samen!

 

Meer informatie