Interactieve tentoonstelling voor Museum Kaap Skil

Museum Kaap Skil is een veelzijdig museum over de maritieme geschiedenis van Texel. In de breedste zin van het woord gaat Kaap Skil over het leven met, over, aan en langs de zee. Er zijn tentoonstellingen over de visserij, de scheepvaart, het strandjutten en het belang van Texel in de Gouden Eeuw.

Discussie punt

Een van de topstukken in de collectie van Kaap Skil is een zeventiende-eeuwse jurk van koninklijke allure, die uit de bodem van de Waddenzee is opgedoken. De jurk wordt momenteel onderzocht door een internationaal team van wetenschappers, waardoor dit topstuk op dit moment niet in het museum wordt tentoongesteld.

Zij waren op zoek naar een alternatief om de jurk te tonen en inzicht te geven in hun onderzoek. Na een bezoek aan ons interactieve experience center waren ze overtuigd om een interactieve ervaring te bouwen met Omnitapps.

De Omnitapps oplossing

Voor Museum Kaap Skil maakten we een interactieve digitale tentoonstelling met Omnitapps voor de tentoonstelling "Duiken in Details". Met de Kaap Skil app kunnen bezoekers het onderzoek van de opgedoken schatten uit het Palmhout wrak volgen. En ze kunnen objecten uit de scheepswrakken bekijken die bewaard zijn gebleven, zoals achtergrondinformatie, foto's, video's, onderzoeksdocumenten en zeemansverhalen.

Deze geweldige app met aanraakbare markers en specifieke inhoud voor elke markerpagina is gemaakt met de SwipeMediaMarker app.

Screenshots van de Museum Kaap Skil app

Omnitapps Museum Kaap Skil app
Omnitapps Museum Kaap Skil app
Omnitapps Museum Kaap Skil app
Omnitapps Museum Kaap Skil app
Omnitapps Museum Kaap Skil app
Omnitapps Museum Kaap Skil app

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Omnitapps, interactieve ervaringen of bedrijfspresentaties?
Neem dan contact op met Prestop. Tel: 0499-367 607  |  E-mail: omnitapps@prestop.nl