Tastbare geschiedenis bij Abdij Averbode.

Abdij Averbode heeft een rijke geschiedenis van ruim tien eeuwen. De abdij werd opgericht in 1134 (in België) en de activiteiten omvatten al snel de landbouw om de duurzaamheid te garanderen. Door de eeuwen heen werd de abdij geconfronteerd met veel beproevingen zoals plundering, branden en de pest. Vanaf de 19e eeuw bloeide de abdij weer op. Het kloosterleven werd hervat en het werd het middelpunt van vele activiteiten zoals zendingswerk en een uitgeverij. Tegenwoordig staat Abdij Averbode voor een mooie toekomst met een breed scala aan producten en een gloednieuw centrum met interactieve belevingen.


Vraagstelling

Abdij Averbode had een renovatie van hun experience center gepland en ze zochten een interactieve oplossing om hun geschiedenis en producten uit te leggen. Omdat Prestop gespecialiseerd is in interactieve oplossingen, zowel hardware als software, kwamen ze bij ons voor advies. Samen zijn we een project gestart om een geschikte interactieve oplossing te ontwikkelen om bezoekers te activeren en te informeren.

De Omnitapps oplossing

Averbode Abbey heeft een interactieve beleving gemaakt met Omnitapps4 om hun geschiedenis en producten op een leuke en interactieve manier te laten zien. Met een interactieve kaart kunnen bezoekers snel de weg in de abdij vinden. En voor hun jongste speurtochten zijn er veel multitouch games die gespeeld kunnen worden! Om de Abdij Averbode app te maken, gebruikten ze SwipeMediaMarker, MediaTimeLine, MemoGame en PuzzleGame.

Omnitapps4 voor Abdij Averbode

Interactieve beleving bij Abdij Averbode

Meer informatie

Wil je meer informatie over Omnitapps4, interactieve presentaties of oplossingen?
Neem dan contact op met Prestop. Tel: 0499-367 607  |  E-mail: omnitapps@prestop.nl